logo

Vedlikeholdsråd

Vannlås

Tregt avløp? Sjekk vannlåsen under vasken. Bør rengjøres minst 1 gang pr år. Vri av mutterene med håndkraft for å løsne. Vannlås bør også etterstrammes jevnlig.

Sluk

Vond lukt skyldes uttørket vannlås i sluket. Hell vann i sluket og lukten forsvinner. Sluket bør også rengjøres årlig. Løft av risten og dra opp vannlåsen som sitter klemt nedi sluket. Få bort alt av hårrester og smuss som måtte befinne seg her for at vannet skal kunne renne uhindret.

Avløpsåpner

Benytt kun flytende avløpsåpner. Hell i avløp og dosér etter anvisning på flasken. Gjøres etter behov, men som hovedregel en gang pr år.

Automatisk lekkasjestopper/magnetventil

Ved alarm eller vannstopp, sjekk sensorpunkter under kjøkkenbenk/oppvaskmaskin for fuktighet. Kontakt rørlegger ved lekkasje. Sjekk at lekkasjestopperen fungerer ved å tilføre litt fuktighet på en av sensorene. Om ventilen lukker seg; tørk bort fuktigheten og reset lekkasjestopperen ved hjelp av knapp/bryter. Kontakt rørlegger om denne ikke fungerer.

Hovedstoppekran

Gjør deg kjent med hvor hovedstoppekranen til boenheten befinner seg. Skulle det mot formodning oppstå vannlekkasje må denne stenges fortløpende. Kontakt rørlegger. En automatisk vannstopper på vanninnlegget vil sørge for at dette skjer automatisk. Kontakt rørlegger for mer informasjon.

Utekran

Om du har en frostfri utekran er det viktig at slanger og koblinger utendørs kobles fra når kuldesesongen er i gang. Kranen skal IKKE benyttes når det er fare for kuldegrader. Har du derimot en konvensjonell utekran må vannet stenges manuelt innvendig for å hindre at rørene fryser til is.

Varmtvannsbereder

Påse at sikkerhetsventil ikke lekker og at det ikke finnes noen øvrige lekkasjer. Sjekk temperaturen på bereder. Bør ligge rundt 60-70 °C.

Lukk alle